Mierenacademie

Welkom in onze mierenacademie!

Hier geven wij jou uitgebreide informatie over mieren, hun levensstijl en hoe je ze kan houden als huisdier. De mierenacademie bestaat uit volgende onderdelen:

Algemene informatie

Wat zijn mieren? Waar leven ze? Hoe oud wordt een mier?
Antwoord op al deze vragen en meer kan je in ons algemene informatie onderdeel terugvinden. Deze sectie bevat basisinformatie over de biologie van mieren.

Mieren als huisdier

Moest je nog niet overtuigd zijn kan je in dit onderdeel te weten komen waarom mieren de beste huisdieren zijn! Daarnaast kan je hier ook alles terugvinden wat je moet weten om zelf voor jouw mieren te zorgen, ze te laten uitgroeien tot een gezonde kolonie en hoe je ze kan onderhouden.

Mieren koopgids

Wil je heel graag een kolonie maar weet je niet waar te beginnen? In onze gids helpen we jou te bepalen waar je juist allemaal naar op zoek moet gaan. Daarenboven vind je ook informatie terug over wat je allemaal nodig hebt (of niet!) om voor mieren te zorgen, welke materialen je kan gebruiken en hoe je kan bepalen of een kolonie al dan niet gezond is bij aankoop.

Bij het houden van mieren komen een heleboel termen en concepten naar boven waar je misschien nog niet helemaal mee vertrouwd bent. Wij hebben dit even alfabetisch voor jou opgelijst!

Interessante informatiebronnen

Wij vinden bijleren altijd leuk! Wil je jezelf nog wat verdiepen in bepaalde onderwerpen dan kan je hier terecht. Er zijn een groot aantal informatiebronnen te vinden online. Wij geven hier een selectie van interessante bronnen (waarop ook andere delen van deze gids gebaseerd zijn).

0

Scroll naar top

Bedankt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Benieuwd naar onze laatste ontwikkelingen, productupdates en nieuwe voorraad? Schrijf je nu in en geniet van exclusieve voordelen!