Ons verhaal

Hallo allemaal. Mijn naam is David, ik ben oprichter van BEAnts. Hier is mijn verhaal over hoe BEAnts is ontstaan.

In 2009 ontdekte ik dat het mogelijk was een volwaardige mierenkolonie in huis te houden als huisdier. Ik ging die zomer dan ook meteen aan de slag met mijn eerste kolonies. Door de fascinerende werking van zo een mierenkolonie nam mijn enthousiasme dan ook maar alleen maar toe. Begonnen bij die simpele beginnerssoorten, contact met vele nieuwe mensen en zo ook nieuwe interesante soorten leren kennen wat dat enthousiame en die interesse enkel maar heeft aangewakkerd.

Naast mierenhouder heb ik ook het genoegen mijzelf wetenschapper te mogen noemen. In 2018 besloot ik dan ook mijn kennis en ervaring in de wetenschap toe te passen op mijn favoriete bezigheid in mijn vrije tijd: het houden van mieren. Zo ben ik beginnen experimenteren met voeding en nestcondities bij verschillende soorten. Voor deze experimenten had ik natuurlijk zeer veel kolonies staan. Eens deze kolonies te groot werden of mijn experimenten op hun einde liepen wou ik natuurljk ook dat deze kolonies zo goed mogelijk verzorgd werden. Omdat ik verder wou gaan met nieuwe kolonies besloot ik dan ook nieuwe eigenaars te zoeken voor mijn vele kolonies. Op deze manier ben ik begonnen met het doorverkopen van mierenkolonies.

Bij het doorverkopen van mierenkolonies ontdekte ik al snel dat veel kopers nieuwe beginnelingen waren in de hobby. Ik vond het dan ook geweldig mensen in te leiden in de hobby, bij te staan bij hun vragen en ervoor te zorgen dat ook anderen konden ervaren wat ik al zo vaak had mogen meemaken, het opgroeien van een gezonde mierenkolonie! De dankbaarheid en geweldige ervaringen gaven ma dan ook zeer veel voldoening. Ik had een nieuw interessant aspect ontdekt aan deze hobby: het helpen en begeleiden van andere mierenhouders. In mei 2019 besloot ik mijn hobby uit te breiden door ook actief kolonies te verkopen aan andere (beginnende) mierenhouders. Ik vind het zeer belangrijk dat de (toekomstige) mierenhouders goed geinformeerd zijn zodat de mieren gezond blijven en de houder geen teleurstellingen moet ervaren.

Onze missie

Onze bestaansredenen en dus ook voornaamste focus ligt op het leren over en van mieren, goed verzorgen van de mieren en delen van ervaringen. Daarom dat voor ons de service naar de klant centraal staat. Wij willen jullie een zo aangenaam mogelijke ervaring bezorgen. Dit doen we door te zorgen voor gezonde mierenkolonies, adequate voeding (en gereedschap) en advies op maat voor elke klant. Zo hopen wij de mierenhobby te laten groeien en meer interesse op te wekken voor de hobby, door deze toegankelijker en aangenamer te maken voor iedereen!

Foto’s

Een leuk aspect van het houden van mieren is natuurlijk het kijken en bestuderen! Veel mierfanaten zijn daarom ook actief op sociale media om hun passie te delen. Wij hebben het genoegen enkele van deze mooie foto’s met jullie te delen op onze website. Foto’s van gebruikers op sociale media hebben een watermerk zodat je makkelijk meer van die mooie foto’s kan terugvinden.

Hieronder alvast een lijst van mierfanaten die foto’s bijdragen:

@ant.molva
@ants_netherlands17
@AntDuchess
@salvadoresants

Info onderneming

Naam: BEAnts

Locatie: Bloemtuinenlaan 62 bus 14, 1030 Schaarbeek, België

e-mail: beants.belgium@gmail.com

BTW-nummer: BE0767391645

0

Scroll naar top

Bedankt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Benieuwd naar onze laatste ontwikkelingen, productupdates en nieuwe voorraad? Schrijf je nu in en geniet van exclusieve voordelen!